26 فرو · kanoonte · بدون دیدگاه
جاوا یک زبان برنامه نویسی است که اولین بار توسط شرکت Sun Microsystems در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. امروزه جاوا همه جا است و میتوان گفت به یک زبان فراگیر تبدیل شده است. بسیاری از برنامههای کاربردی و وبسایتها مبتنی بر جاوا هستند. کنسولهای بازی تا تلفنهای همراه جاوا بر بازار دنیای تکنولوژی حاکم شده است.
اما این محبوبیت جاوا از کجا نشات میگیرد؟ چرا زبان جاوا به این شدت فراگیر شد؟ قطعا نمیتوانیم تنها با ذکر یک دلیل، به این پرسش پاسخ دهیم. در واقع هرکدام از ویژگیهای اصلی این زبان در فراگیری و محبوبیت آن نقش دارند. در ادامه مقاله، به این پرسش پاسخ میدهیم اما به عنوان چند نمونه از ویژگیهای این زبان، میتوانیم به عام منظوره بودن، پشتیبانی از همروندی، چندنخی و شیگرایی اشاره کرد.
پیش از هر چیز توجه داشته باشیم که زبان Java را با زبان JavaScript اشتباه نگیریم؛ به طور کلی، جاوا یک زبان چندمنظوره و شییٔگرا است و تا حدودی شبیه به زبان سیپلاسپلاس است اما شییٔگرایی در آن سادهتر شده است و از قابلیتهای سطح پایین کمتری پشتیبانی میکند. یکی از قابلیتهای زبان برنامهنویسی جاوا این است که مدیریت حافظه را به صورت خودکار انجام میدهد مضاف بر اینکه خالقین جاوا شعار جالبی که دارند با این مضمون که «یک بار بنویس و همهجا اجراش کن». لازم به یادآوری است که تا قبل از عرضهٔ زبان برنامهنویسی کاتلین، جاوا به عنوان اصلیترین زبان توسعهٔ اپلیکیشن برای سیستمعامل اندروید محسوب میشد.
جیمز گاسلینگ پروژه زبان جاوا را در ژوئن ۱۹۹۱ برای استفاده در یکی از پروژه های set-top box خود آغاز کرد. جاوا در ابتدا به خاطر درخت بلوطی که در کنار دفتر جیمز گاسلینگ قرار داشت، “Oak” یعنی بلوط نامیده شد، بعد از مدتی نام آن را به “Green” تغییر دادند و در نهایت نام آن از یک لیست که چندین نام در آن مشخص شده بود، به طور تصادفی انتخاب شد، این نام تصادفی جاوا بود.
در سال ۱۹۹۵ اولین نسخه از زبان جاوا یعنی Java 1.0 توسط شرکت Sun Microsystems و با شعار “یک بار بنویس، هر جایی اجرا کن” عرضه شد. سپس در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶ این شرکت بخش بزرگی از زبان جاوا را به صورت متن باز و رایگان تحت مجوز GPL عرضه کرد. در تاریخ ۸ می ۲۰۰۷، شرکت Sun پردازش را تمام کرد و زبان جاوا را به طور کامل به صورت رایگان و متن باز ارائه کرد.
شما برای انجام مثال هایی که در این آموزش گفته شده است، به یک کامپیوتر با پردازنده Pentium 200-MHz و ۱۲۸ MB رم نیاز خواهید داشت.
در این آموزش شما مهارت های لازم برای ایجاد برنامه های GUI، شبکه و وب را یاد خواهید گرفت.
گوگل محیط توسعه (IDE) اندروید استودیو را به صورت رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد. در این محیط توسعه از زبان جاوا برای نوشتن کدهای Back end (کدهای مربوط به عملکرد برنامه) و زبان XML برای طراحی رابط کاربری (Front end) استفاده میشود. البته در نسخه جدید اندروید استودیو امکان بکارگیری زبان کاتلین (Kotlin) نیز بجای زبان جاوا فراهم شده اما در حال حاضر آموزش های ما بر اساس جاوا تهیه میشود.
این آموزش برای افرادی آماده شده است که قصد دارند زبان برنامه نویسی جاوا را از پایه یاد بگیرند تا در یادگیری مفاهیم حرفه ای تر این زبان کار راحتی داشته باشند.
قبل از شروع یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا، شما باید یک درک اولیه از برنامه های کامپیوتری و زبان های برنامه نویسی داشته باشید. این موضوع باعث می شود تا یادگیری مفاهیم برای شما جذاب باشد.
دسته: جوانان, دوره های آموزشی, فناوری های نوین, کانون وآموزش